látogató
számláló
Szállítási információk | Viagra Árak

Tapintat, küldemény kinézete- küllemeMegrendelés, vásárlás ismertető.

Vásárlási módok, termék átadás-átvétel

A megvett terméket az alábbi formában lehet kifizetni és kézhez kapni:

előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legmérsékeltebb az ára, mert a fuvar, csomagolás, azonkívül más költségeket mi fizetjük.

Postai utánvétellel a küldemény átvételekor a a postának, vagy a postásnak megfizetni a termék utánvételi árát, az alapján, hogy a postástól magától veszi át a csomagot, vagy a postán. Az utánvétel díjának kiegyenlítésekor kapja meg a megrendelt termékeket.

előreutalással történő vásárlás azonfelül birtokba vétel: az előreutalás olyan aspektusból lehet nyereségesebb, hogy ekkor a postai hazaszállítás díját cégünk fizeti, eszerint sokkalta kevesebb pénzért megveheti az árut. Miután beérkezett az összeg kereskedésünkbe, abban az esetben még aznap postázzuk a küldeményt, így 2-3 nap leforgása alatt realizálható a folyamat, valamint jutányosabb is.

előre való utalásnál kérjük fogalmazzon meg a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet és mi azonnyomban megírjuk azokat az adatokat e-mailben Önnek, amire utalni szükséges a termék árát. Az utalás közleményéhez adja meg ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit a megrendelésben is eljuttatott nekünk, így egyszerűen be tudjuk azonosítani. Az árucikk nevét kérjük, soha ne jelölje meg az utalás közleményében, csakis kizárólag a saját nevét és irányítószámát tüntesse fel, amit a megrendelés esetében írt!

Rögtön, amikor beérkezett az utalás (ez általánosságban pár óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben tudósítanak minket, és így még aznap már fel is adjuk a küldeményt ajánlva, utánvétel nélküli levélként, amely egy, illetve legfeljebb két nap alatt minden bizonnyal odaér Önhöz, természetesen titoktartó dobozban.

Postai vagy futárral kiszállított utánvételes fizetés azonkívül birtokba vétel: Az utánvételes díjtérítési lehetőség a népszerűbb azonfelül a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelt címre szállítja ki a küldeményt továbbá az utánvételi összeg kiegyenlítésekor odaadja azt Önnek. Átlagosan mondható, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos rendelés esetén elsőbbségi felárral feladott küldemények valamennyi kiszállítási, és más egyéb díja csupán 1500 Ft. Eme összeg felett, azonkívül a küldemény tömegének emelkedése miatt, akár 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet házhozszállítási költség. A vásárláskor ezt a házhozszállítási költséget hozzáadja a rendszerünk a termék árán felül, ekképp tudhatja Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz a postaköltsége, azaz a termékkel együttesen kereken mennyit fizet majd.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt jelenti érthetően, hogy a forgalmazó ráír a küldeményre egy utánvéti árat, amit szeretne, hogy a vevő a birtokba vétel esetén kiegyenlítené. Az utánvételi ár jelen esetben az árucikk árából, a postaköltségből, azonfelül a csomagolási költségből tevődik össze. Érthetően ez az utánvéti összeg a vásárolt árut extra összegekkel növeli, amelyet a vásárlónak szükségeltetik megfizetnie. A postai utánvéttel való kifizetés esetében a postásnak kell odaadni a csomagon jelzett utánvételi árat, és ekkor a csomagot átveheti. Hogyha nincsenek otthon a címen, ír egy értesítőt. A következő verzió a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiszállításra továbbá minthogy Önnek nem szükséges a saját lakcímét megadnia az igényléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött csomagja, így Önnek kell besétálnia a a megadott postacímre és megfizetni az utánvét összegét. A postahivatalban maradó küldemény a gyakorlatban azért nem ennyire könnyű, ha ezen a módon kívánja választani a megrendelését, feltétlenül olvassa el az alábbiakat, mert ha már sokszor vásárolt ekképp, akkor is átalakultak a postázás előírásai, amikről itt informálódhat részletekbe menően.

Szállítás postán maradó csomagként

Azt javasoljuk, okvetlenül böngéssze át e postahivatalban maradó ismertető írást, mert lehet, hogy Ön eddig is számtalanszor is vásárolt postahivatalban maradó csomagot és azokkal minden simán működött, ámde nemrégiben jelentősen változtak a postahivatalban maradó küldemények gyakorlatára megalkotott kritériumok!

Ez rendszerint a legbonyodalmasabb hozzájutási mód a példák alapján, több okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, vagy bevásárló központokban lévő posták nem foglalkoznak postahivatalban maradó küldeményekkel, ekképp azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy a szóban forgó város, illetve település főpostájára kérjék a rendelésüket, hogyha megvalósítható, és így máris kevesebb gond lehetséges a birtokba vételnél. A postakeresűben olyan kisebb postahivatalok, és plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is benne vannak, ahol nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, úgyhogy azt tanácsoljuk ne ezeket, hanem a központi (fő)postákat preferálja!

Számos ember nincs tisztában vele, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postától. Nem is tudnák hova küldeni az értesítést, mert az Ön saját elérhetőségét nem írta meg a rendeléskor, hanem csupán a postahivatal címét illetve számát, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy számtalanszor azt mondják a postára befáradó személynek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Az ilyen esetekben kérjük, írjon cégünknek a Kapcsolat menüpont segítségével egy pár soros üzenetet, ahol mi e-mailben elküldjük Önnek a rendelés során felvett küldeményazonosító számot. Ezzel garantáltan átadják majd Önnek az ajánlott csomagját, amibe az árucikket csomagoltuk.

A postán maradó csomagok megérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és feltéve, hogy Ön nem a főpostára kérte postahivatalban maradóként,abban az esetben átviszik a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön küldeményét. Ha az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad a főpostán.

alapvető dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál sohasem hagynak Önnek értesítést, ekképp Önnek kívánatos a megrendeléstől számított 1-2 napon belül bemennie a megadott című vagy számú postára a szóban forgó városban vagy településen. Hogyha 7 munkanapon belül nem megy be a postára, akkor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Feltéve, hogy a postán azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy nem találják, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután teljesen biztosan megoldódik a zavar! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetben kérje kereskedésünktől, és mi továbbítjuk Önnek a lehető leggyorsabban.

Legjelentősebb panasz a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél formájában) nem mindig találják meg egyből a postán, egyedül egy bizonyos küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amivel minden postázott küldemény útvonala azonosítható. Az úgynevezett RAG szám jelentése szerint már nagy biztonsággal ki tudják majd keresni a megadott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és odaadják Önnek a szerintük „még meg sem jött” küldeményt.Sok esetben a postahivatalban a csekély motiváció amellett a kis fizetés folyományaként, amennyiben nincs pont szem előtt a kért küldemény, abban az esetben szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem érkezett meg, illetve eltűnt. Emiatt fontos a RAG szám, ami ugyanakkor egy küldemény nyomkövetési szám. E számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levélben kérje el kereskedésünktől.

A rendelés utáni napon az áruja mindig postázásra kerül a du. 16 óráig lebonyolított rendelések esetén. A 16 óra utáni rendeléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, akkor képesek vagyunk kiszolgálni, azonban ha nem áll módunkban, akkor következő nap postázzuk őket. A kiküldött bármely küldemény saját küldeményeket nyomon követő RAG számot kap, ennek következtében megkereshető a posta számítógépe segítségével.

A postán maradó megrendelést követő másnap, kérésre megírjuk Önnek ezt a nyomkövetési számot, pedig ennek hiányában is bemehet a postára és elkérheti a csomagját, amennyiben normális dolgozók vannak, akkor megkeresik Önnek szélsebesen és megkapja.

Ha valamely okból mégsem írnánk meg ezt a küldeményeket azonosító RAG számot e-mailben, abban az esetben vegye fel velünk a kontaktust, ha besétált a postára és azt mondták Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, illetve nincs meg. A KAPCSOLAT menüpontra kattintva írjon nekünk egy rövid üzenetet!

Azért olyan lényeges, hogy valódi e-mail címet valamint telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolat lehetséges lehessen. Netalántán az ilyen kézbesítési nehézségnél el tudjuk Önt érni, ha nem tud reagálni az e-mailünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvétellel, megadott címre történő kivitellel

A hagyományosnak azonkívül legtöbbször előfordulónak nevezett postahivatali utánvétel házhoz történő házhozszállítása folyamán a futár kis értéknél (100 000 Ft-ig) elviszi a küldeményt a megadott címre, és ott átvételkor le tudja róni a postai hazaszállítás díját az igénylő oly módon, hogy ott rögtön a postásnak kifizeti az utánvételi összeget. Az utánvét összege a megrendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvétes, valamint becsomagolási díjakból áll össze. A megrendelésekoramúgy minden esetben feltüntetjük a házhozszállítási költséget is tételesen, eszerint tudhatja, hogy a rendelt árun felül mennyi lesz a szállítási összeg.

Lakáscímre való kézbesítéskor utánvétel esetén, ha nem talál senkit a megadott címen a postás/futár, vagy esetleg magasabb értékű az utánvét ára, olyankor általában ott hagy egy értesítést az Ön postaládájában.

Sajnálatosan azt kell benyomásaink szerint kifejeznünk, hogy a házhozszállítási szolgáltatás nem mindig legjobb, sok esetben értesítést sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudni milyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszaszállítják vállalatunkhoz, mert Ön nem is tud a küldemény kiérkezéséről, minekutána nem kapta meg róla az értesítőt, hogy menjen be a postára. A megoldás az, hogy a rendelés után 48 órával maximum, feltéve, hogy nem kézbesítik ki az adott lakáshoz a csomagot, abban az esetben írnia kell nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ezután a küldeményeket azonosító (RAG) számot megírjuk Önnek ekkor ezzel bizonyosan megtalálják a postán.

Probléma, illetve 48 óránál régebbi megrendelés esetében, amennyiben nem jutott el Önhöz a termékünk, abban az esetben legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy ír egy levelet a panaszáról a KAPCSOLAT menüpontra kattintva!

Postázás előre való utalásnálPostázás előre való utalásnál

Ha Ön előre elutalta cégünknek küldemény összegét, abban az esetben az átutalás jelentkezését követően, amiről SMS-ben tájékoztatnak minket, még rögvest aznap feladjuk a küldeményt. Az árucikket egyszerű buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt azonfelül nem kitapogatható borítékba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem szerepeltetjük rajta. A diszkrét küldeményünk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy tán el kellett mennie otthonról és így a postás/szállító nem tudta átadni, akkor hagy egy értesítőt a Ön postaládájában. Ezzel kell befáradnia a postahivatalba továbbá átvenni a fizetés nélkül átadott diszkrét kinézetű ajánlott levelét.

Feltéve, hogy nem hagytak ott értesítést továbbá már egynéhány napja rendelte a terméket, abban az esetben vélhetően a postás vagy a futár nem hagyott értesítést az Ön számára, de a postán benn lesz a csomag. Hogyha így se találják meg, küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy értesítést és mi segítünk Önnek! Az utaláshoz kellő fizetési ismertetőnket ennek a lapnak a legfelső részén találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Hazaszállítás tempója, időtartama, extra sürgősségi szolgáltatás

A kézbesítés idejének csökkentése, valamint a nagyra becsült igénylő mentől jobb kiszolgálása kereskedésünk lényegbevágó szabálya! Persze az alacsony szállítási költségeket előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja továbbá időtartama a mértékadó, esetleg a szállítási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig lefolytatott igényléseknél még azon a napon lezajlik a dropship, azaz a csomagok közvetlenül a megrendelőnek történő szállítása. Így az aznapi feladásnál a postahivatal 1-2 nap alatt biztosítja a csomagok átadását a teljes Magyarország területén belül. Eme időintervallum ténylegesen is is működik. A fuvarcégek 24 órás végrehajtást biztosítanak.

Az összes csomagot szokás szerint normál elsőbbségi kiegészítő ellátással kérjük, amelynek plusz díja nem haladja meg a 90 Ft-ot sem.

A megrendelő igényelhet postai kivételes sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami szavatolja, hogy az aznap leadott igényléseket másnap a szállító cég 5600 Ft költség fejében a nagyobb településekre, a városokba délelőtt 9 órára a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12-ig átadja.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem garantálja bizonyosan a következő napi átadást, így feltéve, hogy bárkinek feltétlenül szüksége van másnap a csomagra, akkor kérhet extra sürgősségi lehetőséget ún. EMS ellátást, ami esetén a posta szavatolja a másnap délelőtti kézbe adást.

Postaköltség, utánvételes ár, csomagolási költségek az igénylésnél

A postai utánvétes fizetés egy többe kerülő megoldás, mivel az áru árán túl a posta utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek szükséges állnia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert akkor cégünk átveszi az összes kézbesítési azonkívül a további járulékos anyagi terheket.

A szállítási, csomagolási, azaz utánvéti költség összege általában kisebb értékű küldemények esetében legfeljebb 1500 forint.

Az értékesebb, ekképp valamelyest súlyosabb küldemények esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, azonban igényléskor a szállítási költséget feltüntetjük önállóan az áru díján kívül, ekképp részletesen megtudhatja, hogy mennyibe kerül az egész igénylése összességében.

Az aktuális kiszállítási, utánvételes, csomagolási teljes árat, ami még rárakódik az áru árára, azt az igényléskor a számítógépes rendszer tételesen kiírja az Ön számára.

A lehető legolcsóbb amellett legrugalmasabb kiszállítási alternatívát ajánljuk Önnek a legnagyobb diszkréció betartásával.

bonyodalmak valamint tennivalók a kézhez vétellel, kiküldéssel összefüggésben

Persze a hazaszállítást azonfelül a kiküldést is csak emberek végzik, ekképp néhanapján hibázhatnak. Ezzel nincs is gond, merthogy minden egyes negatív dologra létezik megoldás az esetleges kényelmetlen problematikák kiküszöbölésére.

Nem azt a fajta vagy darabszámú árut találta a küldeményben, mint amit kiválasztott a megrendeléskor

Minekutána netes patikánknak napi több száz megrendelést kell teljesítenie, így elképzelhető, hogy valamilyen oda nem figyelés folyományaként egész véletlenül nem annyi mennyiségű vagy nem pont azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ennek természetesen eléggé csekély a valószínűsége, de, ha ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen baj, mert nincs egyéb dolga, mintsem a lap alján levő levélküldő panelen írni számunkra egy panasztevő üzenetet, amelyet rögvest felderítünk még azon a napon, továbbá amennyiben ekképp volt, abban az esetben helyesbítjük a mulasztásunkat természetesen grátisz.

Az árucikket összetörten vagy kiszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnos a kézbesítés során a nem szakszerűen kezelt továbbá szállított küldemények bizony megsérülhetnek. Ezekre a megsérült küldeményekre a posta ad garanciát, cégünk nem fog kárpótlást leróni a más különböző szállító vállalatok által keletkezett sérülésekért.

Az ilyen gond átlag pusztán meglehetősen kevés alkalommal jelentkezett, pedig a megrendelők szóltak, hogy a buborékfóliás levél fel van szakadva, viszont attól még egyáltalán nem lett baja a gyógyszerkészítménynek, ezért nem akartak a feltételezhető kisebb károkon panaszkodni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Nem kapta meg a küldeményt időbenCégünk megfelelően ügyel a villámsebes, még azon a napon történő dropshipre (kiküldésre), így minden nap feladjuk a 16 óráig feladott megrendeléseket. Ezeknek egy, illetve maximum két nap alatt oda kellene érnie az egész hazánkon belül akárhová. Feltéve, hogy két napon belül nem kapta meg a csomagját, olyankor feltétlenül jelezze ezt nekünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet juttat el hozzánk a problémájáról, amelyben jelölje meg, hogy mely adatokkal továbbá milyen fajta árucikket rendelt meg, mely eddig nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta meg a küldeményét, szerintünk az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott értesítőt, ez okból nem sétált be felvenni a postára, azonfelül nekünk visszaküldték a küldeményt. Ez általában a postahivatalban maradó csomagok esetén lehetséges, vagy abban az esetben, hogyha a településen az utánvételes csomagokat intéző kézbesítő postás/szállító és a szokott postás nem ugyanaz a személy. Ekképp feleslegesen tesz panaszt a már tán rég ismert postásánál, minthogy nem is ő kapja az utánvételi csomagok kiszállítási munkáját. Még szokásos lakáscímre való kézbesítésnél is megesik sokszor, hogy nem hagynak értesítést, eszerint Ön nem értesül a küldeményünkről és egynéhány nap múlva visszajuttatják a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen írjon nekünk, hogyha a rendeléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem kapta kézhez az ajánlva feladott utánvételes csomagunkat, és mi adunk egy küldemény nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amire odaadják Önnek egyéb papír hiányában is a csomagot. Szóval 2 napnál később semmilyen esetre se várjon, hanem küldjön nekünk a Kapcsolat menüponton át egy pár soros levelet!

• A küldemény a postahivatalban elveszett. Ilyenkor Önnek éppúgy jeleznie kell felénk, hogy a küldeményt nem kapta kézhez. Mi utánanézünk, és amennyiben elkallódott a termék, úgy ennek az összegét a posta gyógyszerkereskedésünknek megtéríti, de még azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott továbbá bebizonyosodott, hogy elveszett, akkor mi azonnal postázzuk az Ön számára újólag a megrendelt árut és másnapra vélhetően oda is ér.

Ilyenre egyébiránt egyszer volt eddig példa. Az a fő, hogy amennyiben nem kapta kézbe a csomagot, akkor mindenképpen jelezzen számunkra, mert abban biztos lehet, hogy feladjuk aznap adélután 4 óráig lebonyolított rendeléseket!

• Nem lett kiküldve a küldemény.

Világhálón működő patikánknak mindenkor van raktáron bármilyen mennyiségű készlete, így kis híján biztos, hogy nem fordulhat elő, hogy kifogyunk a termékekből, és nem áll módunkban feladni a kért termékeket. Tán bekövetkezhet az, hogy az igénylés leadása után valamelyik levelezési rendszer nem küldi el az igénylést cégünkhöz. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen precedenst se.

 

Nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám elküldése Önnek e-mailben, hogyha nem találják a küldeményt

Amennyiben azt az információt kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, olyankor közel biztos lehet abban, hogy a postán elkeveredett a küldemény. Ekkor egy ún. csomagokat nyomon követő RAG számot igényelnek, mert minden csomagnak van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postán a számítógépbe begépelve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, illetve bemondását mindig a postahivatalban ajánlott végezni, és nem a postásnak mondani, hogy keressen utána.

Ez a küldeményazonosító szám minden esetben két betűvel kezdődik és 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az „RL” és utána 14 darab szám.

A csomagját du. 4 óráig megvalósított megrendelésnél még azon a napon postázzuk, és 1 vagy 2 nap alatt már át is veheti. Ha maximum 2 nap múlva nem kapta meg, akkor mindenképpen juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet a gondjával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi rögvest visszaírunk azonkívül elküldjük Önnek eme küldeményeket azonosító RAG számot. Eme RAG számmal be tud sétálni a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépes adatbázisba beütve pontosan tudni fogják, melyik küldeményről van szó, továbbá előkeresik az Ön számára.

Tapintatosság, csomag külseje- esztétikuma

Vállalatunk elengedhetetlen irányvonala a titoktartás! A rendelése semmiféle esetben se fog kiszivárogni senki felé, azt más embernek nem adjuk kézbe. Majdnem minden embernek jelentős nehézségetokoz, hogy hova is szállíttassák a küldeményt, nehogy akárki is rájöjjön. A szüleivel illetve más közös háztartásban él valakivel és ezért nem óhajt kínos kíváncsiskodást, ekképp kerül elő a téma, hogy hová is küldessem a küldeményt?

A válasz roppant egyszerű valamint persze a legtapintatosabb. A postahivatalba postahivatalban maradó csomagként. Amiatt is nagyon jó ez a variáció, mert így Önnek még a személyes adatait sem muszáj számunkra megadnia, hanem mindössze annak a postahivatalnak a címét illetve a számát (bármely nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez nem ilyen könnyen kivitelezhető, jó néhány információ továbbá tennivaló előfordul a postahivatalban maradó küldeményeknél. Feltéve, hogy postán maradó csomagot szándékozik igényelni, azaz hogy, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne küldjék házhoz, olyankora következőket okvetlenül olvassa át részletesen: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomagolás illetőleg a küldemény külleme

A postázott küldemények külleme azonkívül látványa végtelenül szerény, semmi nem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kínos kérdések megelőzése érdekében. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet adjuk postára, mert ekképp kevesebbe kerül a csomagénál. A levél egy bélelt levegő buborékos boríték, amit nem lehet kitapintani sem, valamint ekképp nem szokott kárt szenvedni sem a küldemény tartalma, esetünkben a gyógyszerek.

A kisebb értékű illetve súlyú- illetve nagyságú megrendeléseket szóval egy kibélelt borítékban adjuk postára, amelynek formája a következő képen látható:

A komolyabb árú, illetve súlyosabb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban küldjük.

Amikor felhívjuk Önt a rendeléskor megadott számon

A rendelésben jelzett telefonszámon csupáncsak teljesítési, kiszállítási bajok során telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, amennyiben e-mailjeinkre nem felel semmit. Az igénylés visszaigazolása céljából semmi esetre sem értesítjük telefonon, hanem mindössze egy értesítő levelet juttatunk el az Ön számára.

Esetleg akkor telefonálnánk Önnek, ha sürgős kiszállítást szeretne másnapra. Hogyha tán a közölt rendelési információk nem teljesek, úgy nem áll módunkban teljesíteni az igénylést. A telefonhívásnál mindenkor a rendelést feladó személyt hívjuk a telefonhoz, azaz megbizonyosodunk afelől, hogy kivel beszélünk, és ha a neje vagy valamelyik barátja vagy rokona veszi fel a telefonját, akkor se féljen csak egy téves hívás voltunk rejtett számon, akit nem is lehet visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kényelmetlensége! Ezért a diszkréció százszázalékos.

Jótállás

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden tanúsítványával rendelkezik, amellett minden készítményére pénz visszafizetési vagy csere garanciát biztosít tisztelt vásárlóinak!

Világhálón működő patikánkban nem történhet meg semmilyen körülmények között sem, hogy az illegális gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamis gyógyszert küldjünk ki Önnek. Gyógyszerkereskedésünk jó hírneve, hiteles üzemeltetési engedélye, világhálós patikai azonkívül gyógyszer kereskedelmi tanúsítványa érdekében sem engedhetné meg magának, hogy hamis készítményeket forgalmazzon, mert akkor bevonják a kereskedés valamennyi engedélyét. Elvennék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 offline patikával vagyunk szerződésben. sőt még 18 országban vannakjól prosperáló internetes gyógyszertáraink.

Most leírjuk Önnek azt a 3 legnagyobb szövetséget és testületet, amik a gyógyszertárak, amellett világhálón működő gyógyszerkereskedések működtetését, ellátását, amellett a megrendelt, illetve kiszolgáltatott gyógyszerkészítményeket megvizsgálják továbbá ellenőrzik, nem megfelelő minőségi szint esetén beszüntetik a patika működését, valamint bevonják a működéshez kellő jogosítványait.

A KAPCSOLAT menüpontban megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk valamint a netes gyógyszertárunk nevére szóló legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek legitim jóváhagyásai. Az engedélyek képeken láthat majd domain névre utaló sorozatos vízjeleket, amelyet a célból kellett rátennünk, hogy a jogosulatlanul kereskedő, hamis gyógyszereket árusító internetes boltok ne legyenek képesek másolni e formális felhatalmazások okiratait és átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál megfigyelhetőek minden céges adatunkkal együtt.

Eme hivatalos okiratok áttanulmányozásával már kitisztulhat Ön előtt a kép, hogy cégünk egy hivatalosan munkálkodó internetes patika, és nem csupán a pár tucatnyi engedély nélküli nem valódi gyógyszerkereskedő portálok valamelyike, amikre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk továbbá csere biztosítékot, végső esetben pénz visszafizetési biztosítékot is vállal az összes portékájára, a következő garanciális kritériumok mellett, ha:

• Ön felnőtt.

• Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító anyagot használat közben és/vagy előtte.

• Ön teljesítette a készítményre vonatkozó betegtájékoztatót mindenestül.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ennivalót, italt, illetve egyéb különböző terméket a tabletta használata mellett és/vagy azt megelőzően.

• Ön nem érintett szív, vese, máj, tüdőbetegségben és nem szed erre/ezekre szereket.

• Ön nem alkalmaz nitrát összetételő, illetve egyéb további értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó medicinákat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichiátriai rendellenessége, továbbá nem szed antidepresszáns készítményeket.

• Önnek saját hibáján kívüli okokból nem volt hatásos e készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét amellett személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha megfelelt eme felsorolás követelményeinek, és a pirula önhibáján kívül nem volt eredményes az Ön számára, visszafizetjük a termék összegét, illetve kicseréljük egy attól különböző hatóanyagú gyógyszerre elsőként.

Pénz visszaadási vagy cserére vonatkozó jótállás teljesítése a gyakorlatban

Ha beteljesedett, hogy Ön minden előírást betartott és mégsem használt a tablettánk, akkor választhat, hogy az összeget kívánja kézhez kapni, vagy esetleg cseréljük ki a tablettáit egy eltérő hatóanyagú gyártmányra. alapvetően felajánlunk az Ön számára egy más különböző hatóanyagú csereszert, amelyet teljes mértékben ingyen kézbesítünk az Ön számára. 99 %-ban a más különböző alapanyag már biztos siker szokott lenni, mert van olyan dolog roppant ritkán, hogy egy alapanyag valamilyen okból nem eredményes valakinek. Ellenben amennyiben megpróbál egy eltérő alapanyagú terméket, abban az esetben meglepődik az eredménytől, amellett máshogy viszonyul hozzánk.

Hogyha vissza kívánja kapni a pénzét

Akkor nincs egyéb tennivalója, mint, hogy küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontba egy panaszos üzenetet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, magyarul egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, küldjön a vállalatunknak egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre továbbá címre, amelyről a küldeménye jött. Ebben a kérvényben kérjük, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, és a felmerült bonyodalmát a termékkel összefüggésben. Kérjük, legyen szíves, írja le e levélben, hogy mifajta eredményt és mellékhatást észlelt a szer használatakor, és az összes, a hatásával összefüggő tettét. Például ivott-e koffein-tartalmú italokat, és/vagy szeszt az alkalmazása előtt illetőleg közben, illetve szedett-e együtt vele további medicinákat, amellett hogy hány éves. amennyiben feladta ezt a papír alapú kézzel írt levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címére, akkor arra kérjük, írjon nekünk újfent a Kapcsolat menüben egy üzenetet, melyre 24 órán belül felelünk.

Hogyha megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a papír alapú levele és a tartalmát nyilvántartásba vettük (4-10 nap), akkor ellenőrizzük ,hogy mi történhetett, valamint feltéve, hogy Ön a betegtájékoztató alapján használta a szert azonkívül az összes alapvető fontosságú utasításunkat komolyan vette, akkor jár Önnek a garancia, így megtérítjük Önnek a pénzét! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne feledkezzen el az írásos levelében leírni az utaláshoz fontos személyes adatait. Csak kézzel írt kérvényt hagyunk jóvá, minekutána azt fénymásolnunk kell továbbá be kell vinnünk a központba az adminisztráció érdekében. Feltéve, hogy akármely adatot nem küldi be, ami alapvető a pénz visszaadási jótállás teljesítéséhez, abban az esetben az utalást nem tudjuk lefolytatni. elsőnek, kérjük, küldje vissza nekünk az igényelt készítményt, amely hatástalan volt, és mi kontrolláljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől ered-e. A megrendeléskor mindig egy jól elrejtett jelölést erősítünk a gyógyszerkészítmény dobozára, levelére, eszerint tudjuk, amennyiben nem cégünktől ered a visszaszármaztatott holmi. A pénz visszaadási garanciát csupán akkor fogjuk teljesíteni, amennyiben a medicina leveléből /bliszter/ csak szigorúan legfeljebb 1 darab nincs meg, illetve gél esetében 1 tasak. Hogyha több szem nincs benne, abban az esetben nem áll módunkban egyik féle jótállást sem nyújtani Önnek még aktív reklamáció esetében sem!

Amennyiben Ön a garanciáját meg szeretné kapni, akkor kérjük, a Kapcsolat menüponton át küldjön nekünk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, értsd egy egyedi reklamációs azonosítási számot, valamint írja meg a bankszámlaszámát továbbá az utaláshoz kellő minden adatot. Feltéve, hogy eme adatait délután 4-ig beküldi számunkra, akkor még azon a napon visszautaljuk a kiadását, ami 24 órán belül célba ér a számlájára. Erről az eseményről egy képernyőmentést tárolunk el, feltéve, hogy tán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk az Ön számára. A rendelés leadásával ezeket kritériumokat Ön jóváhagyja.

Amennyiben ki szándékozzacserélni az orvosságot

Hogyha az Ön számára valami folytán nem volt hatékony a házhozszállított termékünk, vagy nem reagált kedvezően pont arra az alapanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem inkább próbálkozna egy próbára tenne egy másmilyen alapanyagú gyógyszerkészítményt, abban az esetben szépen kérjük, küldjön számunkra egy reklamáló pár soros levelet a Kapcsolat menüponton át. Ilyenkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy reklamációs azonosítási számot.

Ezt követően juttasson el számunkra egy kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és postafiókcímre, ami a rendelt csomag átvételekor feladóként szerepelt! Ebben a levélben szépen kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy mely lakáscímre vagy postacímre szeretné pontosan a másik szert és még azt is, hogy mire óhajtja, amennyiben kicserélnénk a gyógyszert! Általában felajánlunk az Ön számára a tapasztalatunk szerint egy másik más alapanyagú gyógyszert, mely cégünk farmakológusai szerint már bizonyosan hatásos lesz. Ha a 2 orvosság költsége nem egészen megegyező, az átutalással, egyeztetést követően lebonyolítható.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb dolga, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlott levélként, a saját kézzel írt offline kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a kicserélendő árucikk nevét, a Claims Identification Number számával, azaz az egyedi reklamációs azonosító számával együtt); és a megrendelt küldeményén lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a megmaradó és felnyitott patikaszert visszajuttatni szíveskedjék.

Feltéve, hogy beérkezett cégünkhöz a nem megfelelő gyógyszer, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), olyankor azt feldolgozzuk valamint egynéhány nap múltán a levélben szereplő adatok segítségével postára adjuk az Ön részére a csere szert. A kézzel írt offline (papír alapú) levél amiatt fontos, mert vállalatunknak le szükséges fénymásolni a számunkra megírt kérelmét továbbá el szükségeltetik küldenünk a központnak adminisztrációs munka.